Blog van secretariaat

Klasfoto's 3e kleuter

De klas van juf Sofie 

De klas van juf Siska 

 


 

Klasfoto's 2e kleuters

De klas van juf Inge 

De klas van juf Hilde 

 


 

Klasfoto's 1e kleuters

De klas van juf Ilse

De klas van juf Carry/juf Annelien 

 


 

17-18 K3 Kerst in de klas

K3 Een boom vol krullen
 

Er was  in de klas een gezellige kerstsfeer waarin de kleuters de kans kregen om zelf kerstbomen te knutselen, er was een  winkelspel waar men kerstmateriaal  kon verkopen om zo de poppenhoek  gezellig  te maken, ze kregen de kans om ook na het luisteren van het kerstverhaal zelf tot eenvoudig dramatiseren te komen . We sloten deze  gezellige periode af met een lekker gerechtje tijdens een klein kerstfeestje.


 

17-18 k1a Gezellig rond de kerstboom

K1a Gezellig rond de kerstboom
 

In de 1e kleuterklas werd het een gezellige sfeer in het thema Kerstmis. We mochten zelf de kerstboom versieren en ons verkleden in Jozef en Maria.  We maakten sterretjes uit brooddeeg, 3 mooie nieuwjaarsbrieven en mochten zelf knutselen in het knutsel-en frutselhoekje.  Kerstballen zoeken in de zandbak, spelletjes doen met kerstkaarten en zoveel meer.  We sloten het thema af met een poppenkast en een kerstfeestje met zelfgemaakte koekjes!

Klik hier om het liedje van het kerstlied te bekijken.


 


 

17-18 K1b Gezellig rond de kerstboom

K1b Gezellig rond de kerstboom

In de 1e kleuterklas werd het een gezellige sfeer in het thema Kerstmis. We mochten zelf de kerstboom versieren en ons verkleden in Jozef en Maria.  We maakten sterretjes uit brooddeeg, 3 mooie nieuwjaarsbrieven en mochten zelf knutselen in het knutsel-en frutselhoekje, spelletjes doen met kerstkaarten en zoveel meer.  We sloten het thema af met een poppenkast en een kerstfeestje met zelfgemaakte koekjes!


 

17-18 K2a Thema Kerstmis

K2a Thema Kerstmis

Bij juf Inge werd er veel aandacht besteed aan het kerstverhaal: de kleuters leerden de verschillende kerstfiguren kennen en konden zelf het kerstverhaal uitbeelden.  Een doos met lichtjes werd een gezellig stalletje voor Jozef en Maria.  Er werd veel geknutseld en leuke activiteiten gedaan met kerstmateriaal.  Samen gezellig rond de kersttafel met zelfgemaakte koekjes werd een mooie afsluiter van het thema!


 

17-18 Kerstviering

Kerstviering

Alle kleuters kwamen gezellig samen voor de kerstviering: we brachten onze schatkist mee om een lichtje in te stoppen, we luisterden naar het kerstverhaal en mooie muziek.  We kregen allemaal een kerstlichtje mee naar huis voor bij mama en papa.
 


 

17-18 Sneeuwpret en boterhammen met choco!

Sneeuwpret en boterhammen met choco!
 

Sneeuwpret op de speelplaats! Tijdens de speeltijd beleefden de kleuters van het 2de en 3de kleuter veel plezier in de sneeuw. Rennen door de verse sneeuw, genieten van de sneeuwvlokken op je gezicht of je wagen aan een sneeuwballengevecht,… was top! De koude handen namen we er even bij.

In de namiddag konden de peuters ook even genieten van het wit tapijt. De juf bekogelen met sneeuwballen was hun missie.

 

Helaas heeft dit sneeuwtapijt ook negatieve kanten: de traiteur was ’s middags niet ter plaatse geraakt en hebben de juffen en keukenpersoneel lekkere boterhammen klaar gemaakt voor alle kleuters!
 


 

17-18 K3 Sportieve Zwarte Pietjes

K3 Sportieve Zwarte Pietjes
 

In de klas hebben we sportieve pieten geknutseld waarbij de kleuters  heel creatief aan het werk gingen. Ze beleefden er veel plezier aan. Ze zochten hun materiaal uit , kozen verschillende technieken om hun Zwarte Pietjes vorm te geven, zochten creatief naar oplossingen bij hechtingsproblemen ... Ook met het verschillende aanbod in de hoekjes werd heel veel gespeeld.
 


 

Inhoud syndiceren