Blog van secretariaat

De klas van juf Hilde

16-17 P2 Schoolreis

P2 Schoolreis

De allerkleinsten gingen op schoolreis naar Hoeve Ter Kerst.  Het werd een superleuke ervaring: dieren aaien, luisteren naar het verhaal van Rikki, het konijn, ruiken aan het hooi, met blote voetjes op het voelpad en zoveel meer!  Moe maar tevreden keerden ze huiswaarts.

16-17 K3 Sportweek

K3 Sportweek

De kleuters van de 3e kleuterklassen konden kennismaken met rugby.  Dit was een zeer leuke belevenis.  Ze maakten ook een wandeltocht naar het Kerelsplein.  Er was kennismaking met de tennissport en ze konden naar hartenlust springen op het springkasteel!  Er werd ook gedanst voor de slotshow.  Het werd een supersportieve week!

16-17 K2 Sportweek

K2 Sportweek

De kleuters van de 2e kleuterklassen maakten kennis met volleybal en yoga.  Ze brachten ook hun fiets mee en konden veel springen op het springkasteel!  Er werd ook gedanst voor de slotshow. Het was superleuk!

16-17 K1 Sportweek!

K1 Sportweek

De kleuters van de 1e kleuterklassen deden het waslijnspel met hulp van enkele enthousiaste ouders.  Ze brachten hun fiets mee, konden springen op het springkasteel en deden een leuk bewegingsparcours in de tuin en de turnzaal.  Er werd ook gedanst voor de slotshow.  Het was een supertoffe sportweek!

16-17 P Sportweek

P Sportweek

De allerkleinsten deden tijdens de sportweek  goed hun best.  We deden het waslijnspel met hulp van enkele enthousiaste ouders.  Ze mochten fietsen op de twee speelplaatsen en naar hartenlust springen, samen met de juffen, op het springkasteel.  We deden ook een leuk bewegingsparcours in de tuin en de turnzaal.  Er werd ook gedanst voor de slotshow.  Het was een supertoffe sportweek!

16-17 Sportweek opening + slot

Sportweek opening + slot

Op maandag maakten we kennis met de gekke “Pardies” die niet kon  kiezen welke sport ze wou doen.  We dansten ons sportlied: “Bewegen is gezond” en elke dag kwam Pardies langs met een nieuwe sport.  Op het einde van de sportweek konden de mama’s, papa’s  en al wie wou komen kijken naar onze slotshow.  De kleuters dansten per leeftijd een dansje en we sloten af met ons sportlied ( filmpje you tube ).  Als beloning voor hun grote sportieve inzet kregen de kleuters allemaal een medaille en vertrokken moe, maar tevreden naar huis….

Bekijk hier ons dansje en luister mee naar ons sportlied:

16-17 Pastoraal moment: een bloem voor jou!

Pastoraal moment: Een bloem voor jou!

Iemand blij maken met een bloem!  Daarover ging ons pastoraal moment.  De kleuters zaaiden allemaal zonnebloemen en brachten deze op het pastoraal moment samen.  We gaven een bloem aan Maria en dansten samen de bloemendans van K3!  Daarna kregen de kleuters hun plantjes mee naar huis en konden ze iemand ermee blij maken!

Inhoud syndiceren