Blog van secretariaat

De klas van juf Carry/juf Annelien

17-18 P Pasen turnles

P Pasen turnles

Ook in de turnles werd er gewerkt rond het paasthema. De peuters moesten eieren verplaatsen met een lepel en zo door de turnzaal stappen.

17-18 P Thema Pasen

P Thema Pasen

Tijdens het thema “Pasen” naar aanleiding van ons verhaal “Dotties eieren”, mochten we even op bezoek bij juf Mieke die haar kip had meegebracht. Vol verwondering observeerden de peuters de kip. Enkele kinderen waagden het even om de kip aan te raken.

Na het proeven van witte, bruine en zwarte chocolade eieren, gingen we aan de slag met echte eieren. In onze klas werden die (eitjes meegebracht dor Alice en Axelle) gekookt in de eierkoker.

Bij juf Mieke maakten ze roereitjes. Daarna hebben we even geruild en konden de peuters van deze 2 soorten proeven op een toastje. Dat was smullen.

17-18 K1a Thema:handen en voeten

K1a Thema handen en voeten

We leerden onze handen en voeten beter kennen door er allerlei leuke spelletjes en activiteiten mee te doen!  Geniet maar mee!

17-18 Frietjes voor het feest van Sint Jozef

Frietjes voor het Feest van St-Jozef!

Naar jaarlijkse traditie kregen de kleuters frietjes voor het Feest van St-Jozef.

17-18 P2 Sfeerbeelden uit de turnles

P2 Sfeerbeelden uit de turnles

Twee keer per week mogen de peuters mee met juf Lut naar de turnzaal. Dat vinden ze heel leuk. Ze mogen er klimmen en klauteren, schommelen, springen, glijden, dansen en nog veel meer. We zien telkens blije gezichtjes als ze terug in de klas komen. Ze vertellen dan honderduit over de belevenissen in de turnzaal.

17-18 K1a Ik kijk in een paasboek!

K1a Ik kijk in een paasboek!

We werkten het prentenboek “Kom uit het ei, kleintje” uit met verschillende technieken.  We hebben 2 kippen kunnen waarnemen en ons zelf verkleden in kippen. In de maïstafel konden we veel vullen en ledigen.  Onze boekenkar zat vol met paasboeken en we deden nog zoveel meer….Kijkt u maar even mee!

17-18 L1b Thema:handen en voeten!

K1b Thema handen en voeten

We leerden onze handen en voeten beter kennen door allerlei leuke spelletjes en activiteiten ermee te doen!  Geniet maar mee!

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Inhoud syndiceren